La mort sense ningú, d´en Jordi Tiñena

compartir

la-mort-sense-ninguLa mort sense ningú Jordi Tiñena per Ramona Solé

Jordi Tiñena ha publicat diverses novel·les, alguna de les quals ha estat guanyadora de premis.

El sotsinspector és un professor de filosofia que va decidir que aguantar els alumnes no era el que volia i va passar-se als mossos d’esquadra. Un contrast força estrany ja per començar. Encara que durant tot el llibre ens deixarà veure clarament que encara li agrada força filosofar, i alliçonar. Sembla un Sherlock Holmes a la catalana, per la seva elegància, altivesa controlada, les seves parrafades, i la relació que té amb el company, a qui alliçona i atabala més del que cal, i que diu coses com “M’han trobat un mort”.

L’autor ha dedicat força temps a donar-nos a conèixer l’entorn i els personatges que envolten el sotsinspector Vidal: la seva parella, la família amb els seus maldecaps i complicacions, el veí de confiança, els companys de feina… Donat que aquest és el primer llibre d’una sèrie, això és força important i anar-los descobrint, i coneixent serà una de les parts que us agradaran més del llibre.

L’entorn tarragoní ens acompanyarà amb tot detall tant en la investigació com en la vida privada dels personatges. Gastronomia, escenaris, llocs emblemàtics, terrats, vistes, carrers… i amb això la història se’ns farà propera i creïble. Un ciclista mort és trobat al Pont del Diable de Tarragona, semblaria un accident si no fos perquè el cos està mig amagat, i la bicicleta no es troba enlloc.

Un mort a qui no troba ningú en falta, unes circumstàncies estranyes, pressió perquè el cas quedi tancat amb rapidesa. Però el Vidal i el seu company Veciana seguiran intentant-ho fins al final, ajudats o destorbats pel cosí de Vidal, un noi a qui ell té com un germà petit, que serà un dels protagonistes que promet donar molt joc en aquesta i en altres entregues. Aniran trobant pistes que no porten enlloc, i viurem la investigació alhora que compartim els problemes i les intimitats dels personatges.

Un llibre ben escrit que pot agradar a lectors molt variats.

COMPRAR: La mort sense ningú

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *