Males decisions, de Susana Hernánez

compartir

Males decisions – Susana Hernández

MALES DECISIONS de Susana Hernández. per Ramona Solé

Susana Hernández va néixer a Barcelona i va estudiar Imatge i So i Integració Social. Compagina estudis de Investigació Privada i de Psicologia a la Universitat de Barcelona.
Ha col·laborat en diversos medis de comunicació escrits com a crític musical i redactora d’esports, així com en mitjans radiofònics. Actualment també imparteix cursos literaris i col·labora en diversos medis com a crítica literària i redactora.
Ha publicat les novel·les La Casa Roja (Premio Ciudad de Sant Adrià 2005), La puta que leía a Jak Kerouac (Lesrain 2007), Curvas Peligrosas (Odisea Editorial 2010), Contra las Cuerdas i Cuentas Pendientes (Alrevès) i el llibre de relats Enamórate (Odisea Editorial 2012) juntament amb altres autors. També els seus relats i poemes han sigut inclosos en diferents antologies i publicacions literàries. Males decisions (Crims.cat 2017), és el seu primer llibre en català.

MALES DECISIONS.

És la primera novel·la en català de Susana Hernández. És una novel·la curta, així que no podem parlar massa de l’argument per no desvetllar els detalls.

Entrarem en la vida d’una família adinerada d’un poblet proper a Vic. La dona de l’Àlex el convenç per posar en marxa un pla per recuperar part de l’herència familiar, a parer seu, molt mal repartida. Sembla que tot està ben calculat i planificat, però la situació degenera, va empitjorant a cada moment, i anirà sorgint la part destructiva de cada personatge. A poc a poc, veurem com es van carregant la vida de falsa felicitat, normalitat, ordre i la façana de correcció que tots s’esforçaven a mantenir.

La història està explicada en primera persona, però alternant cada capítol des de la veu d’un personatge diferent. És una de les coses que més m’ha agradat del llibre. Això ens dóna una visió calidoscòpica de la trama. Ens fa conèixer cada protagonista, entendre el punt de vista de cadascú, i  ens deixa entrar en els pensaments i sentiments que els empenyen a actuar com ho fan.
Poc a poc anirem veient com pateixen les conseqüències de cada decisió que prenen. Decisions, que des del primer moment no pronostiquen res de bo. Un viatge costa avall cap a l’infern de les conseqüències.

Comprar: Males decisions

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *