Seràs un del nostre, d´Ariadna Herrero

compartir

Seràs un dels nostre – Ariadna Herrero

Seràs un dels nostre – Ariadana Herrero – Llibres del delicte 
Per Ramona Solé

Comprar: Seràs un del nostres

Amb aquesta novel·la, Ariadna Herrero ens fa entrar en el món sectari, que per l’hermetisme d’aquestes comunitats ens és força desconegut.
La Marília i el Guillem s’estimen, però tenen una relació molt especial, que anirem coneixen al llarg del llibre. Ara ella ha decidit entrar a viure en una col·lectivitat una mica massa peculiar i el Guillem no ho veu gens clar, encara que s’esforça en respectat la seva decisió. Al començament la noia li escriu una carta per setmana, però quan la correspondència deixa d’arribar, el Guillem decideix que l’ha de rescatar, i fingeix que vol ser també part de la secta.

Entrar en aquest món és arriscat. El protagonista observa com la fragilitat, la inestabilitat emocional i la cerca de recolzament, el desig de suport i acolliment fan que molts caiguin en mans d’aquests grups. L’autora ha sabut fer-nos veure els diferents punts de vista dels que formen aquesta trama, i mostrar-nos com, tant els que estan convençuts, com els dubtosos o els que no hi creuen en absolut, com el Guillem, poden acabar manipulats i dubtant-ho tot.

El lector compartirà també els moments en que el noi parla amb l’avi, i a través d’aquestes converses, que de fet són diàlegs amb ell mateix, anirem coneixent el passat dels dos protagonistes fins arribar a la situació actual.

A mesura que avancem en la lectura, va augmentant el patiment i la tensió. La credibilitat i la confusió que aporten els mètodes i les normes de la comunitat compliquen cada cop més la tasca del Guillem. Darrere del que en un principi semblen bones intencions, apologia del menjar saludable, l’amor a la natura, i la convivència en pau i harmonia, s’hi amaga la degeneració a que porta, de vegades, tenir poder sobre els altres.

El Guillem no s’imaginava que podia arriba a aquest punt de dubte i submissió després de conviure un temps amb ells, un temps que se li fa fent difícil concretar. La seva part més serena, més conscient, s’adona que l’està guanyant enfonsament, la debilitat, i si no hi posa remei, rescatar a la Marília i sobreviure a una aventura tan pertorbadora pot ser la seva fi.

Ariadna Herrero

Ariadna Herrero és llicenciada en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica. Va cursar un postgrau en Processos Editorials i ha realitzat diversos cursos de novel·la, conte i microrelat.
L’any 2008 va ser la guanyadora de la vuitena edició del Premi de Teatre La Carrova amb l’obra Semblava una persona com qualsevol altra (Edicions Cossetània, 2006). El 2016 va quedar finalista en el concurs de contes de la revista Núvol amb el relat Embruixada. El seu relat L’enguany va ser un dels guanyadors del Certamen Literari Cryptshow Festival i es va publicar dins del recull Estats alterats de la ment (Males Herbes, 2017). Amb el nanorelat Batecs mecànics va guanyar el Premi Menció Especial del jurat en el III Concurs de microrelats fantàstics “La masmora de l’androide”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *